Изложбата „Флора Бургас“ почва на 27 април

С „Дни на цветята“ стартира богатата програма от тематични уикенди на община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“. Над 90 фирми и организации ще бъдат част от събитието тази година и форумът ще даде среща между всички ценители на красотата, професионалисти в областта на флористиката и ландшафта, любители градинари и др.

В дните от 27 април до 6 май 2024 г. на откритите площи на Експо център „Флора” ще бъдат ситуирана цветната продукция на участващите фирми и организации, също така огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. В залите на центъра ще посрещат посетителите автори на ръчно изработени продукти, великденски украси, венци, а също и производители на биопродукти и мед.

„Флора Бургас” е единственото по рода си събитие в България, което предлага на своите посетители изложбено пространство с представяне на артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. В дните преди събитието в изложбените площи ще работят професионални флористи, фирми и ландшафтни архитекти. Спецификата на инсталациите от цветя налага работа върху всеки детайл и цвете до последния момент преди откриването. Именно в това се крие и приказното очакване и ефект в изработката на аранжировките.

В програмата и изложбените площи на Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024г. ще се включат и Първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-добрите унгарски фирми, предлагащи специализирана продукция за флористи.

От откриването на събитието на 27 април до последния му ден – 6 май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи, ще се проведат демонстрации и работилници, от които посетителите могат да научат как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да се излекува болна орхидея и кои са най-редките видове сред това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение благодарение на любими бургаски музиканти.