Коледни и великденски християни

Българите най ни бива да си падаме християни по празниците …

От Банкя дават по едни 40 лева на беден пенсионер и си мислят, че са хванали Господ за шлифера …

Винету разиграва сцени, все едно ги е дал от неговия джоб …

Местните „богоугодни“ феодали организират я концертче, я изложба и най-вече наблягат на яйцата … Всякакви размери и шарки по примера на кандидат-синоптика Роско …

Бургаските местни феодали не падат по-долу …

Бургазлии ще посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово с разнообразна общинска празнична програма. Голяма част от събитията в нея се организират от местните читалища.

На 7 април (събота) от 11:00 часа в градинката до Часовника можете да се включите в творчески работилници за багрене на яйца под надслов „Цветна палитра“.

Желаещите да си направят яйце от гипс и да го украсят по свой вкус могат да посетят галерия „Георги Баев“ на ул. „Демокрация“ № 6 пак от 11:00 часа.

Мдаа …

Някои ще си правят яйца от гипс, други ще се тюхкат, че цената им е скочила и с една пенсия трудно купуват такива, а на мен ми се ще да разбия гипса в мисленето и действията на местните „богоугодни“ феодал- християни и да им напомня, че години наред не се грижат за събратята си християни и ги оставят бедни, без надежда и не им пука, че две предприятия ги тровят на поразия с редовно замърсяване на въздуха, но …

Нека им припомня …

Десетте Божи заповеди

1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.

2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.

4. Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.

5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

6. Не убивай.

7. Не прелюбодействай.

8. Не кради.

9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.

10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.

Колко от тях спазват и колко заобикалят и нарушават ?

Дали крадат, лъжат и си правят банкянски идоли ?!

Ами вижте делата им, защото Исус е казал : “ И тъй, от плодовете им ще ги познаете.“

Бръкнете си в джобовете, погледнете небето, вижте в хладилника, помислете за далаверите им и си отговорете …

Не бъдете само коледни и великденски християни …

Честит празник !