Морският дворец на Доган до Бургас е една от причините Бойко да е на власт?

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира стара публикация на Господари на ефира за морския дворец на Ахмед Доган край Бургас, намеква за грабеж

Този грабеж е една от причините Борисов да е на власт! Така лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира във Фейсбук стара публикация на „Господари на ефира“ за морския дворец на Ахмед Доган край Бургас.
„Вече е време открито да се говори за Доган, за Мадрид ската къща,за олигарсите, за не нормалното забогатяване на кметове, министри, депутати – това няма нищо дясно – има само огромна корупция“, добави негов приятел в социалната мрежа.
„Морският сарай на Доган край Бургас е автентична илюстрация на превзетата държава“ – това е подзаглавието на в. „Капитал“ в материала, озаглавен „Нов дворец за господаря“. От „Капитал“ представят разследване за най-новия имот на почетния председател на ДПС – Ахмед Доган.
„Историята на разточителния във всички аспекти строеж в крайморски парк до Бургас – от придобиването на терена, през финансирането на строителството до издаването на разрешителните за него и последващите услуги, е разбираем за всички разказ.
„Морският сарай на Доган“, както го наричат вече не само местните жители, е една от по-видните материализации на схемата КТБ – най-големия банков обир, заложил бомба в публичните финанси, а с покриването на щетите за милиарди бяха натоварени данъкоплатците.
Начинът, по който е възникнал луксозният комплекс, го прави автентична илюстрация на превзетата отвътре държава. В нея политическата корупция достига нивата на монархическото „държавата – това съм аз“, така че институциите й служат де факто не на легитимния си работодател – обществото, а на скрити от очите му господари. Често това подчинение бива оформяно и де юре – с лобистки промени в правилата. Най-важното обаче е практическото съгласие на гражданите.