Николай Димитров се закле и благодари на хората, че опазиха Несебър от Шайката

Градоначалникът, който е обвинен за купуване на гласове, бе конвоиран от полицаи като опасен престъпник и народът в Несебър полудя, посрещнаха го с аплодисменти

Кметът на Несебър Николай Димитров положи клетва под полицейски конвой. Той бе доведен с белезници в сградата на Общинския съвет. За да го подкрепи, в залата на общината беше и съпругата му.
Новият кмет беше посрещнат с аплодисменти от жителите на морския град. С плакати: „Не подменяйте вота ни” и „Избрахме си кмет”, те излязоха на протест в негова подкрепа, съобщава бТВ.
Виктор Борисов, досегашният заместник на Димитров, се предполага, че ще бъде временно упълномощен да изпълнява длъжността кмет.
„Искам да благодаря на моите съграждани, които не се поддадоха на тази провокация, на тази гнусна интрига и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и моите колеги за общината. На тези, които създадоха тази интрига и провокация, не пожелавам да преживеят това, което преживявам аз и моето семейство. Мисля, че няма да го изтърпят“, заяви Николай Димитров в приветствието си към общинските съветници.
„Благодаря на Господ, че закриля мен и моето семейство в тези тежки моменти! Аз мога да гледам всеки в очите“, добави той.