Небивалици за „Дунарит“- тука има, тука нема …

Daniel Bojilov

По казуса „Дунарит“, което е кухо предприятие и част от пирамидата КТБ вече съм разчетворен. Чудя се на кой да вярвам.

Цветан Василев и документите от банката казват и показват, че „Дунарит“ е получил 100 млн. кредит и трябва да го върне с лихва на банката. Като са им давали са получили в обезпечение акциите на предприятието, като са оценили, че то е рентабилно и ще си върне кредита. А ако не може е оценено, че „Дунарит“ струва 200 млн. и чрез продажбата му кредита ще се покрие.

Иван Искров и квесторите на база анализа на Силвия Пенева казва, че „Дунарит“ е несъстоятелно предприятие, активите му са завишени и те имат реална стойност от 10 млн. лв. , то не е в състояние да погаси кредита си, а ако бъде продадено в банката ще влязат макс. 10 млн. и за това останалите 90 млн. са несъбираеми и отиват в перото „Дупка“.

Данчо Ментата от парламентарната трибуна пък каза, че „КТБ“ си е чиста пирамида респективно „Дунарит“ е куха фирма от отпуснатия кредит в банката няма да влезе нищо.

Онзи ден пък прокурор Гешев каза, че „Дунарит“ струва 300 млн., прави оборот от 168 млн. на година, реализира печалба от 32 млн. на година, а отделно миналата година платило на банката 60 млн. по този кредит. Но това било криминално, защото чрез отпуснатия му кредит де факто е източило банката.

Та на кой да вярвам вече не знам.

Фейсбук