Осъдиха вдовица от Бургас за 17 години за брутално убийство

Вдовица от Бургас бе обвинена за брутално убийство на мъж са. Оставяла го заключен без храна и лекарства и след смъртта му продължила да му тегли пенсията

Веселина Гинева бе призната за виновна в убийството на бившия си мъж. Снимка: БНР

Окръжният съд в Бургас осъди вдовица на 17 години затвор за брутално убийство. Жертвата е собственият й съпруг. Той бил тежкоболен, а тя го оставяла заключен без храна и лекарства. Измъчван той починал, а вдовицата – мъчител продължила да му тегли пенсията от банкомата.
Веселина Гинева бе обвинена за противозаконно лишаване от свобода на своя съпруг, за предумишленото му умъртвяване и за документна измама.
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът й наложи ефективна присъда от 17 години „лишаване от свобода“.
От началото на май 2013 г. до 1 август 2014 г. Вселина лишила от свобода своя съпруг, като го държала заключен в дома им в блок 2 в ж.к. „Лазур“, съобщиха от Окръжна прокуратура.
Веселина бе подсъдима и за това, че по особено мъчителен начин предумишлено умъртвила своя съпруг като в продължение на година и три месеца не му давала достатъчно храна и необходимите лекарства. Лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му.
Вдовицата бе обвинена и затова, че с цел да набави за себе си имотна облага, като пълномощник на своя съпруг, заблуждавала банкови служители. Тя продължила да му тегли пенсията и причинила вреда на Национален осигурителен институт в размер на 21 140 лева.
Наказанието, което е общо за трите престъпния деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
Тялото на Димитър Миразчиев бе изхвърлено в парк „Езеро“, а останките от него бяха намерени случайно през 2015. Година по-късно престъплението бе разплетено. Адвокатът на Гинева Веселина Василева каза пред БНР, че ще обжалва двете тежки присъди.
Съобразно моята защитна теза, която поддържам и по настоящем, според мен липсват каквито и да е било доказателства за извършено убийство чрез бездействие, заяви юристът.