Пиян хулиган нахлу с пистолет в ръка при лекарка в Бургас

Човекът едва се държал на крака, бил с 2,65 промила в кръвта, но размахал пистолет и прередил всички чакащи, за да влезе в лекарски кабинет в УМБАЛ – Бургас

Пиян мъж нахлу с пистолет в кабинета на лекарка в бургаската болница. Той размахвал оръжието пред лекарския кабинет и изплашил чакащите пациенти, стресирал и дамата с бялата престилка, когато нахлул в стаята й.
Само бързата намеса на охраната и полицията предотвратили сериозен инцидент. мъжът е задържан, предстои да му бъде повдигнато обвинение, съобщава Нова телевизия.
Драмата се разиграла малко преди 11 часа вчера. Уплашени пациенти съобщили на охранителя на медицинския център, че в коридора пред кабинетите мъж държи в ръце пистолет.
„Хората, които ги е заплашвал. Аз се качих горе,аз го видях човека, беше с една патерица. Пистолетът му го видях в джоба. Той малко заплаши и мен, но беше неадекватен, аз го усетих”, разказа охранителят на лечебното заведение Недко Недков.
Той се обадил веднага на 112. На мястото пристигат два полицейски екипа.
„Нападателят беше влязъл в кабинета на д-р Попова, която беше много притеснена. Самата тя ми сподели, че ако не се бях обадил, самата щяла да потърси помощ от полицията”, каза още Недков.
Полицаите задържали мъжа веднага.
„Бил е във видимо нетрезво състояние. Не се е съобразил с листата на чакащите. Искал е да влезе веднага на преглед и това е бил повода да извади пистолета, който той притежава”, обясни д-р Калина Ишкиева, директор ДКЦ- 1.
Установено е, че мъжът е на 53 години от Бургас, криминално проявен.
„Той е държал газов пистолет с патрон в цевта и 10 боеприпаси към него-Самият той е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел 2,65 промила”, каза говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.
Срещу нападателя е образувано досъдебно производство, а лекари и пациенти са възмутени и искат по-строги наказания за агресия срещу медици. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.