Сачева смени Бисер Петков със скандал, пак се заговори за джендъри

България има нов министър, депутатите се изпокараха заради назначаването на Сачева. Драгомир Стойнев припомни, че кариерата й е белязана от идеи за джендъри

Бисер Петков падна, Деница Сачева седна в креслото му. Смяната изпокара депутатите, които днес бяха принудени да гласуват оставката на вече бившия социален министър и назначението на наследницата му.
Депутатът от „Атака” Десислав Чуколов изтъкна, след краткото представяне на кандидатурата от вицепремиера Томислав Дончев, че не е разбрал какво ще е отношението на Сачева за отмяната на Закона за социалните услуги и за Истанбулската конвенция, съобщава Нова телевизия.
Драгомир Стойнев от БСП пък допълни, че кариерата на Сачева е белязана от няколко скандални казуса с прекарването на идеи за джендъри. Кой ще контролира това, след като мнозинството в парламента няма достатъчно характер и смелост, попита той.
Дончев пък отговори, че някой говори силно или вика, когато няма какво да каже.
Всъщност казаното е достатъчно. Бушонът Петков гръмна, а Сачева ще трябва да реанимира системата, която убива. Ако се опита да прокара простотиите за третия пол, ще гръмне нов бушон или както Бойко каза в овалния, пардон в Оралния кабинет на Тръмп, ще бъдат бити с камъни, защото все по-малко оставащите хетеросексуални мъже в милата ни родина не могат да приемат измишльотените за джендърите.