Самоубийство в ДАНС? Може, ако там всички са смотаняци

Остава загадка как мъж на 55 години е влязъл в сградата на ДАНС с оръжие. Приказката за самоубийство в централата на Държавна агенция Национална полиция звучи някак невероятно

Мъж на 55 години се е самоубил в сградата на ДАНС днес около 14 часа.
От прокуратурата уточняват, че той е носил пистолет със заличени номера и два пълнителя с патрони, съобщава бТВ.
„Самоубиецът“ е от Перник и е член на УС на Българския национален съюз, но от години не участвал активно в работата на националистическата организация. Бил е извикан обаче на разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на БНС и на „Луковмарш“, в който съюзът активно участва.
„Крайнодесен член на БНС и участник в Луковмарш се “самоубива” в централата на ДАНС.
Нека да се направим на ударени, че вярваме на тая версия, че се е самоубил, а не е самоубит.
Явно в централата на ДАНС всеки може да внесе самоделен пищак без никой да разбере. Няма метал детектори, няма нищо. Ми утре може да внесе и бомба някой и тия пак нищо няма да разберат“, коментира Георги Пашев във Фейсбук.
„Не съм сигурен коя версия е по-обидна за ДАНСаджиите: при единия вариант са безскрупулни убийци, а при другия са смотаняци, допуснали груби грешки в работата си.
Да се върнем на идеята за самоделката: защо ще се “самоубие” със самоделка? Ми за да не установят криминалистите служебен пистолет със сериен номер… Много ясно, че ще извадят “оборотна самоделка” за “мръсни ситуации”. Не вярвам никому за нищо, което казват“, добавя той.