Смях! Гешев поемал прокуратурата, защото… всички били мързеливи

 Кой да сложа главен прокурор – Мая Манолова ли, попита Борисов и разкри, че Иван Гешев и президентът се прегръщали, защото братът на прокурора му бил гард

Иван Гешев става главен прокурор, защото в прокуратурата всички са мързеливи. Това каза в „Лице в лице“ премиерът Бойко Борисов.
„Няма по-добри кандидати от Гешев за главен прокурор. Има по-мързеливи. Срещнах се с тях, мързи ги“, повтори вождът на ГЕРБ.
След като водещата го пита дали не се притеснява, че двата репресивни органа ще бъдат оглавявани от Цацаров и заместника му Гешев, той се опита да отрече очевидното: „Те не са репресивни“. Тяхната цел не е да са добри хора, а да вкарат престъпниците в затвора, добави премиерът.
Те са от един отбор – единият е бил шеф на прокуратурата, а другият му е бил заместник, прекъсна го Цветанка Ризова.
„Много са различни. Цацаров е много начетен човек и в диспут с всеки ще го победи. Гешев пък е израснал в оперативната работа и съм убеден, че ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС. Сотир беше съдия и той съди, а МВР и прокуратурата трябва да съберат доказателствата бързо, да задържат престъпника и да го вкарат в съда“, обясни Борисов.
Вие очевидно ги подкрепяте и двамата, коментира водещата.
„Аз подкрепих най-много Лозан Панов. Той нямаше да стане съдия, ако не бях аз да застана зад него с парламентарните си групи, с начина, по който се избира във Висшия съдебен съвет. Панов идваше често при мен, когато Христо Иванов беше министър и аз му казах, че ще го подкрепя“, каза премиерът.
„Кой да сложа главен прокурор? Мая Манолова ли? Само тая глупост не бях направил“, призна той.
Според него протестите срещу Гешев са организирани от хората, които искали бившият правосъден министър Христо Иванов да стане главен прокурор.
Ами омръзна ми на мой гръб да заемат такива постове и след това да слушам глупостите им, коментира Бойко Борисов.
„Братът на Иван Гешев е лична охрана на президента. Прегръщаха се затова в президентството. Президентът обаче върна указа само, за да влезе в новините“, каза още премиерът.