Сталин Шопа от Ченгене скеле, за когото и чакалите плачат: Морето наказва хитреците

Рибарят Сталин от Ченгене скеле се хвали, че уловил 100-килограмов толстолоб и го завързал, за да може приятелите му да го яхат като воден кон

Ако си мързелив и се опитваш да хитруваш, ще те накаже веднага морето. Това каза в интервю с Мария Йотова от Нова телевизия рибарят Сталин Илиев, който живее в рибарското селище Ченгене скеле. Морският вълк, който е по-известен с прякора Шопа, сподели, че родителите му го кръстили на съветския диктатор, защото на времето е било престижно да носят децата името на някой вожд.
Шопа ходи да лови край Приморско до устието на Ропотамо. Там са ловните му полета, каза пък бившият депутат Стоян Проданов. Есента живее два-три месеца в скали, укрития и като се прибира, чакалите плачели за него от мъка, добави той.
„Кръстил съм ги Стивън Сегал, а другият – Елтън Джон. Дивите животни – сърни, глигани ме познават вече. Свикнаха с миризмата ми. Имам един познат глиган, който съм кръстил Спас. Най-голямата риба е толстолоб над 100 кг. Вързах го и дълго време приятелите ми го яхваха като воден кон“, разказва Сталин Шопа.
Сприятелих се с един делфин, който ми ядеше рибата от мрежите. Кръстих го Пардю. Много обича да яде шоколад“, добавя той.
„Морето дава, но и взема. Взема ти здравето понякога. Може и риба да ти даде, и смирение. Това е най-важното за един рибар“, каза още Шопа.