Тежки корпулентни медийни облаци се натрупаха преди евроизборите

В БГ територията наистина има пълзяща диктатура и страх, другарю Борисов, но не оперетният ни генералитет е заплаха, а милиционерската армия на ГЕРБ така е полазила всички върхове на властта от дребните постове в местната власт до 100% в постовете на държавната изпълнителна, законодателна и съдебна власт, както и в четвъртата преституткина власт, че просто се чудя как някое различно мнение изпълзява до социалните медии в нета …

Целият медиен хоризонт е затулен от тежки корпулентни облаци захранвани от Детето-чудо с един едничък стар опел и от хранените олигархични люде на ГЕРБ …

Да хвърлим едно око на телевизиите …

Няма Келнер има Киро … Съвсем прясно на върха кацна кадър расъл покрай Корпулентния.

Първата кадрова промяна в НОВА е, че настоящата директорка на новините в Канал 3 Миляна Велева поема същия ресор в Нова телевизия.

Професионалната биография на Велева включва работа на ръководни позиции в две медии, свързвани със силно влияние от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски – Канал 3 и ТВ7, където заема поста изпълнителен директор след напускането на Николай Бареков, коментират от „Свободна Европа“ .

СЕМ пък избра Емил Кошлуков за изпълняващ длъжността генерален директор на Българската национална телевизия …

Асоциацията на европейските журналисти – България протестира остро срещу решението на Съвета за електронни медии да назначи Кошлуков за временно изпълняващ длъжността генерален директор на Българската национална телевизия.

„В цял свят се гледа с подозрение на прескачането от политиката в журналистиката и е абсолютно несъвместимо със статута на БНТ като обществена телевизия да бъде управлявана, макар и временно, от човек с биографията на г-н Кошлуков”, коментират от асоциацията.

АЕЖ изразява притеснение от това, че Кошлуков е станал част от БНТ след деклариран стаж в телевизия “Алфа” на партия “Атака”, чийто лидер има три присъди за хулигански прояви.

„Tози избор оставя съмнение, че позицията на генералния директор на обществената медия е зависим от интересите на управляващата коалиция, от която тази партия е част“, се казва в позицията на АЕЖ.

Овладяването на БНТ от #Кой е съпоставимо с назначаването на Пеевски в ДАНС. Де факто няма голяма медия, която да не е подчинена. Или се купува, или й се спира „кислорода“ с рекламите, като се назначава политкомисар /така направиха в БГ он Еър и в БиАйТи/, или се репресира за да се държи под напрежение и контрол – това важи за БТВ и Нова ТВ.

ТВ Европа се превръща в Канал 3 – сега трескаво ухажват „десни“ коментатори и политици, за да могат да запазят някакво влияние сред десния електорат – мисия, която им е възложена за да могат да изолират неприемливите за Борисов и Пеевски политици от ДаБГ, ДСБ, БЗНС и другите свободни анализатори. Да Ви е ясно – отдавна има „черни“ списъци с хора, които не трябва да се появяват в гледано време по основните канали.

Целта на медийната репресия на #Кой е да маргинализират всеки опит за алтернатива на ГЕРБ в дясно, като я иронизират, като дават трибуна за вътрешни разбори в дясно, личностни ежби и интриги, и на този фон да прокарват тихо и системно безалтернативността на ГЕРБ.

Това вече сте го чували от един „мъдрец“ от сараите, затова Ви звучи познато.

За това смятам, че тези хибридни медии и медийни звезди са по опасни от открито провеждащите политиката на Кой?

Няма разлика между #Кой и ГЕРБ. Вече, коментира във Фейсбук Илиян Василев.

Добавете към коктейла и ТВ Европа и Канал 3, както и редица регионални телевизии и под черта остава само една Евроком …

Още преди 15 месеца Илиян Василев коментира във Фейсбук, че Кошлуков е безспорно един от най-ценните полеви играчи на Доган и Пеевски и най-вече на силите, чийто проект са те.

Всъщност, той е пратеник на Властта или поне на тази част от нея, която се олицетворява от Кой?. Тяхното мнение, което той претворява в живота, е че журналистите на БНТ не отразяват в достатъчната степен тяхната представа за плурализъм. Преведено на български този тип плурализъм означава, че гледната точка на властимащите не доминира – това е тяхната версия за балансираност.

Неговата представа е не за обществена, а за държавна телевизия. Неговите поръчители имат нужда от тоталния контрол и на тази медия, под формата на баланс на мнения, но само между представените във властта мнения.

Вероятно бенчмарка за плурализъм, в понятието на Кошлуков, е изключителния плурализъм в изданията на Пеевски. Те дори не са дадзибао – всичко е поръчка и обслужваща схема.

В негово лице виждате целия път на прехода – от надежда за промяна, до казионност, до властова надменност.

На този мрачен фон ще очакваме тези стожери на екрана да не допуснат със своята политика ГЕРБ да не загубят поне един евродепутат повече от БСП, ДПС вече кандисват и на двама …

Свободен автор – Философът

колаж : Ivan Chervenkov