Това е възможно най-мекия вариант за реакция

Ilian Vassilev

Проблемът на Борисов остава – като страна европредседател България и нейната политика не представлява мейнстрийма или политиката, която болшинството страни в ЕС провеждат, заедно със САЩ и Канада – а имено експулсацията на агенти под дипломатическо прикритие.
Провел е телефонен разговор за да разберат руските специални служби колко е против гоненето на дипломати.
Ако за тази елементарна стъпка бяха нужди пет дена, си представят колко време ще бъде нужно за да разбере, че експулсираните агенти не е края, а средата на една политическа линия на ограничаване и противодействие на руското влияние в ЕС.
Много тъжен извод за него – нищо от това, което е замислил като съвместни проекти с Русия няма да стане. Нищо. Включително ремонтите на МИГ-29, въпреки че поръчките са направени. И както винаги, проблемите ще дойдат от руска страна.
Да се готви следващия посланик в Русия – избор на Румен Радев. Ако премиерът си мисли, че ще върне Коцев тихомълком много греши.
Ако продължава да следва съвети като този за „приятеля Ердоган“ – гарантирано е падането на правителството.

Тази карта е присъда на управлението на Борисов и коалиция, ние не сме Европа, а Евразия. Отговорността е негова лична – след осем години на управление, днешните ръководители на страната и единадесет години членство в ЕС, и още повече в НАТО, правителството изпитва страх да се солидаризира с европейско решение – което не казва нищо друго, а че има граници за агресията на Русия и Европа ще и даде отпор.
Каква е равносметката от управлението на главния анестезиолог на републиката, чиято основна цел бе да приспи демократичните инстинкти на българина и да върне посредствеността на власт, като приемете всяка глупост и нерешителност за достойнство. Неговият контрол над медиите не е по-малък от този на Путин и Ердоган, вижте как БНТ изрязва критиките от репортажите – по типичен съветски образец.
Тази карта е равносилна на март 1941 година – това е самоопределение на страната на правителството на страната на губещите – тогава Германия и Съветския съюз са тандем. Днес в тази група е само Русия и пак сме от грешната страна.
Защо? Защото избрахме посредствени и страхливи хора да ни управляват и представляват в Парламента, защото предпочетохме да емигрираме навън и навътре, вместо да се борим за Отечеството.
Стигнахме до там, че държавния глава го е страх да изрази съболезнования с вероятно най-голямата трагедия в съвременната история на Русия, защото Кремъл крие за размерите на трагедията. Това не е политика, а чиста човешка форма на солидарност и негодувание.
Срам ме е от тези, които ме управляват.
Тази карта е резултат на вашия избор, уважаеми сънародници. България като тъмно петно на картата на Европа.
Много вероятно Вожда да се реши днес да изгони един дипломат, ей така от кумова срама. Но същността на идиотската му политика на обезличаване на нацията няма да се промени.
Днес обявявам личен траур по загиналите деца и жертви в трагедията в Кемерово, истината за която се крие и там и тук, обявявам траур и за нестоялата се демокрация и европеизация на България под управлението на Борисов и управляващата и пригласящата опозиция от БСП и ДПС.
България солидарна с Путин срещу Европа – краят на пътя, по който ни поведе Борисов преди девет години.

Фейсбук