ЦАР И ГЕНЕРАЛ

Когото и да попитате ще ви каже кой е царят и кой е генералът …

Царят от Банкя се изживява като нещо без което държавата няма да съществува и един негов предтеча го е казал ясно : L’État c’est moi!

Е, нашият Вожд и Цар не знам дали разбира френски, но фразата Му е позната, също като спрежение на местоименията, които в неговото съзнание винаги са Аз, Аз, Аз …

За него друг и други няма той е …

Генералът, който му е трудно да е президент в подобна обстановка му дойде до гуша и рече :

Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

На всичко това трябва да се сложи край.

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество“.

Интересно ми е макар и да знам на 99% как ще реагират „мисирките“, келешите и ония с пагоните – ПЪЛЕН ПАС И КРИТИКА ЗА ЗАКЪСНЯЛОТО РАЗКРИТИЕ НА ЕДИН ГЕНЕРАЛ …

Иначе казано :  СЛЕД ПУБЛИКУВАНО СРС-КАЧУЛКА …

Дали обаче някой се замисля, че създадената диктатура вече работи и нищо не може да й попречи освен един събуден народ и то ако е останал такъв ????

Свободен автор-Философът