Четиричленно семейство от Бургаско с коронавирус, има и двама починали в страната

Още четири са заразените в Бургас. Семейство с два деца на 15 и 20 години е сред инфектираните, съобщи генерал Мутафчийски. Има и починали

Четиричленно семейство от Бургаско е заразено с коронавирус. Мъжът се е върнал от Франция на 18 март и е заразил своята съпруга и децата им, които са на 15 и на 20 години. Те са под домашна карантина. Това каза на брифинг във ВМА шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.
По непотвърдена информация заразеното семейство е от село Добромир.
37 са новите болни от коронавирусна инфекция през последното денонощие, с което общият брой за страната става 313. Проф. Мутафчийски съобщи и за починал българин в болница „Пирогов“. Четвъртата жертва на коварния коронавирус е бил в тежко състояние и е предал Богу дух тази сутрин.
Петата жертва е от Благоевград.
Генералът разсмя всички, след като отговори на въпроса дали хилядите студенти, които се готвят за бригади в САЩ, ще могат да пътуват. „Да не се готвят за никъде!“, отсече той и настана „веселба“.
За съжаление броят на болните се увеличава, а строгите мерки, които се вземат за ограничаването на пътуванията, влияят само на икономиката. Както казва премиерът Бойко Борисов управляващите удрят с чук кривата на епидемията, за да няма пик, но така удължават танца на вируса и чупят бизнеса. Вирусологът доц. Мангъров пък определи мерките като опит за заграждане на вятъра.