Ще има ли чистка във Фонд „Земеделие“ заради връзки с Миню Стайков?

Шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов уверява, че синът му дори не познавал карнобатския бизнесмен Миню Стайков и нямал кола от него

Задава ли се чистка във Фонд „Земеделие“ заради връзки с алкохолния бос Миню Стайков?
След като вчера Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители от фонда, днес шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов влезе в студиото на бТВ, за да защити сина си Калоян, който бе сред задържаните.
Четирима от арестуваните се сдобиха вече с обвинение за извършено в съучастие длъжностно престъпление – неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред Фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.
„Синът ми Калоян Костадинов, който е зам.-шеф на фонд „Земеделие”, не познава бизнесменът Миню Стайков. Обвинението срещу него е недоразумение“, уверява Евтим Костадинов.
„Калоян беше задържан за 24 часа. Вчера беше на работа. Той не само е помогнал, но е работил с прокуратурата година и половина. Вярвам в българската прокуратура, съда и в справедливостта“, добави той.
„Повдигнатото обвинение за длъжносно присвояване е недоразумение. Той не е работил по програми за лозарство, а за оранжерии. Нямал е дори право да разписва документи за разпределение на суми. Те дори не се приведени все още. Това е публично оклеветяване. Той не е имал тези правомощия, за които го обвиняват. Решенията се вземат от по-горестоящия ръководител“, подчерта шефът на Комисията по досиетата.
Според прокуратурата нарушенията са по две европрограми – „Развитие на селските райони“ и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.
„Синът ми е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, а преди това е бил ръководител на работна група, която дава становища, а не взема решения за отпускане на пари по програми“, каза още Евтим Костадинов.
Той категорично отрече синът му да има луксозен автомобил от Миню Стайков. Отхвърли и вероятността да му е оказван натиск.