Бенчо на свобода, другарите готови да му се извинят

 Общинският съветник от Бургас Чанко Мирчев намекна, че социалистите винаги можели да му поднесат извинение, но не било морално да има връзки с криминалния контингент

Общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите в Истанбул, вече е на свобода. Засега той остава без обвинение, а другарите му от БСП намекнаха, че са готови да му се извинят, ако се окаже, че няма вина.

„Уморен съм, не съм спал. Нищо от това, което се говори в медиите, не отговаря на истината“, каза Бенчев пред камерата на Нова телевизия.

Заместник-председателят на групата общински съветници на БСП в Бургас Евгений Мосинов пък заяви, че партията му снема доверието си от Бенчев и го призовава да подаде оставката си. Адвокатът се опита да отрече общоизвестният факт, че Бенчо е спонсор на опозиционната партия, за да не излезе, че я спонсорира съвместно с „консултанта“ си от „Аркус“ Димитър Желязков – Митьо Очите. Мосинов обаче изтъкна, че всичките му колеги в Общинския съвет, избрани с червената листа, плащат по сто лева на месец членски внос. Ако Бенчо бъде изхвърлен от червената група в местния парламент в партийната каса няма да влиза членския му внос. Това едва ли ще доведе до фалит столетницата, но пък със сигурност партията ще загуби най-богатия си благодетел. В интервю за бТВ Чанко Мирчев призна, че Бенчев е давал по няколко хиляди лева на партията. Може и 50 000 лева да са, добави общинският съветник, а когато му зададоха въпроса дали ще се извинят на бизнесменът, хванат с Митьо Очите в Истанбул, той измънка, че винаги можели да му се извинят. После обаче каза, че не било морално един политик да има връзки с криминалния контингент. Възниква въпросът кой от политиците ни няма връзки с престъпници, като такива има дори в парламента.