Абсурд: Даваме $3 млрд. на янките за скъпия ток?

Не знам, може и от лекарствата да е, ама ми се привиждат как хвърчат гилзи на забавен каданс и как картечна лента трака като шевна машина, споделя Армен Попов

Бедна България трябва да плати 3 милиарда лева неустойка на богатите янки, ако безгръбначните ни управници дръзнат да развалят договорите с двете американски централи ТЕЦ „Марица“ 1 и 3, а ако Брюксел се произнесе, че сме им предоставили нерегламентирана държавна помощ, ще трябва от празните си джобове да покрием невъзстановяемите щети на двете централи. Това намекна енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя изръси още, че темата за това дали държавата да бъде купувач на ЧЕЗ не стояла на дневен ред за обсъждане.

Не знам, може и от лекарствата да е, ама ми се привиждат как хвърчат гилзи на забавен каданс и как картечна лента трака като шевна машина, споделя пък във Фейсбук Армен Попов.

„България нямало да купува ЧЕЗ с незаобиколимия аргумент, че това не било на дневен ред, рекла поредната герберска калинка. Обаче на дневен ред било кумата на енергийния министър да я купи. На дневен ред било и България да плати едни пари на американските инвеститори за българските електроцентрали, „за да бъде гарантирана тяхната инвестиция“, поради това, че България е дала нерегламентирана държавна помощ на същите американски инвеститори и в момента се чака ЕК да каже колко още ще плащаме“, коментира Попов.

„А ако се стигне до разваляне на договорите, трябва да им платим още 3 милиарда долара. Начи, даваме едни наши централи за символична сума на американски инвеститори, после им даваме нерегламентирана държавна помощ, после ни наказват да платим солидна глоба заради това, сега пък се разработвало методика за изчисляване на невъзстановяемите разходи, които да бъдат платени на инвеститорите, за да бъде гарантирана тяхната инвестиция, а накрая и ни одират едни 3 милиарда долара за капак“, добавя той.

„И за всичкото това е виновна нашата пазарно ориентирана държава, а американците играят кънтри танци с подвиквания и подсвирвания, наливат се със скъпо уиски и ни се смеят. Не знам, може и от лекарствата да е, ама ми се привиждат как хвърчат гилзи на забавен каданс и как картечна лента трака като шевна машина“, коментира Армен Попов.