ГЕРБ губи частичните местни избори от БСП и ДПС

Предсрочните частични местни избори за кмет, проведени в неделя завършиха с поражение за ГЕРБ и Бойко Борисов. Всичко това се случи на фона на огромната политическа реклама на политиката на ГЕРБ свързана с европреЦедателя.

На 20 май частични избори се проведоха в 2 общини и 8 кметства в страната. ГЕРБ успя да спечели само две населени места и то не поради липса на пари или агитация …

Кмет на ГЕРБ бе преизбран, но вече като независим кандидат …

При първият тур на тези избори водещата опозиционна сила  бе БСП, която участва в изборите за пет кметски места.

 

Четири от тях БСП спечели и отива на втори тур, като едва при два от тези балотажи противниците са от ГЕРБ.

ГЕРБ губи в пет населени места, където се изправя срещу БСП, губи и окончателно срещу представителите на ДПС, както и от ЗНС …

Кандидатите, издигнати пряко от БСП печелят в: с. Лясково, с. Галиче и с. Беден и с. Макреш, където издигнатият от ГЕРБ Николай Ненчев се класира трети с малко на 20%.

 

 

Както му приляга нарушения имаше … В Галиче представители на БСП в секционната избирателна комисия (СИК) алармираха за установени от тях фалшификации в протокол от изборите за кмет на селото, съобщиха от пресцентъра на партията. Според застъпниците протоколът, който показаха в 19:15 е попълнен с отбелязан час – 20:15, който тогава все още не е настъпил. От левицата подчертаха, че председател на СИК, в която е оформен документът с невярно съдържание е баща на депутат от ГЕРБ.

Въпреки опитите за манипулации в с. Галиче, кандидатът на БСП Веселин Тушинов се класира първи, следван от Страхил Стоянов от ГЕРБ.

Селото на Ценко Чоков не успя да си избере кмет на първи тур и кандидатите на двете партии отиват на балотаж, който ще се проведе в неделя – 27 май.

колаж : Фейсбук

Свободен автор – Философът