СТРАНАТА НА КРИВИТЕ ОГЛЕДАЛА

Създатели на фалшиви новини ежедневно бълват фалшиви новини. Олигарси се заканват, че ще унищожат мафията. Участници в грабежа на банка, предлагат закон против ограбването на банки. Корумпирани политици гласуват закон за борба с корупцията. Кълнящи се в любов към Русия, наричат себе си европейски политици и дават акъл как да се развива Европа. Комунисти се представят за демократи, милиционери за бизнесмени, ДС – офицери и агенти за религиозни лица, морални стожери, пазители на ценности, духовни учители и т.н. и т.н.
В България всеки ден „крадеца вика, дръжте крадеца“. И лъжата минава, защото медиите са в техните ръце, образованието в училищата е в техните ръце и е вярно, че „една лъжа повторена сто пъти става истина“.
Прост народ-слаба държава. На такъв тип „политици“ като днешните им трябва прост, невеж и немислещ народ. Такъв дето търка талончета, дето е готов да пребие някой заради любимия си футболен отбор, дето да мокри очи на мазна чалга. Трябва им такъв прост народ дето патриотизма му се изчерпва с развяване за щяло и нещяло на трибагреника, татуиране на Левски и такъв дето допуска, че Динко става за президент.
Щеше да бъде смешно и жалко, ако не бе дълбоко трагично и безнадеждно положението.

Димитрин Вичев