УСЕЩАШ ЛИ ПРАНГИТЕ? ТЕ СА НА ТВОИТЕ КРАКА!

ДЕСИСЛАВА  ИВАНЧЕВА  в ролята на мечка.И най-отявлените и критикари се възмутиха, потресоха и вбесиха от тази гавра с достойнството на човека.Управляващата клика, която върло защитаваше Истанбулската конвенция и жените от всякакво насилие, извърши насилие над една крехка жена, обвинена, но недоказано виновна .

Някой да сте виждали азвързан за леглото?От тези ,дето имат по ред убийства, търговия с дрога, рекет, заплахи , грабежи? А да сте чували, че в тоалетната са ходили при затворени врата?/извинете за въпроса, важен е!/ Всичко това, казано от адвоката и Марин Марковски го прави безспорно, вярно.

Влизала съм в килии на осъдени на смърт в затвор и съм виждала какво ли не.Включително и вътрешното им движение по коридорите.Пранги не видях.Защо управляващата клика се погаври с Иванчева?Защо хилядите рушветчии от нейните редици си менкат лични облаги срещу общински и държавни блага и за това получават нов, още по-тлъст мандат?

Един раздава суджуци, на друг с пистолета убиват човек, трети блъска и убива пешеходци и нищо.Нищо не следва от това? Просто е.

Иванчева зачеркна сектата ГЕРБ.Надсмя се над статуквото.Заедно с гражданите на „Младост“ показа, че има и друг живот, освен предначертания от шайката.Дали се е изкушила да вземе пари, или не, нека съдът се произнесе.Ние този път няма да възкликнем:То пък, един съд!Но дакото чакаме да отсъди, все още използваме правото си да мислим. И разсъждаваме хладно, че всеки, който е дръзнал да се опълчи срещу системата, бива унищожен.Ако извади късмет-психически, ако ли е карък-може и по-лошо.

Системата трепери от тъничката кметица, защото може други да подемат нейната съпротива.Да излязат срещу кочината и да и се озъбят.Да се осъмнят в чумата, да не приемат заколението като единствено възможно и просто да се разбунтуват.

Затова, трябват прангите и колана.Както при каторжниците в Средновековието.И така, полека лека, ще помогнат на тумора и в битката му, ще и окапят зъбите от стреса, ще се сломи духа и, ще запорират сметките и докато дойде края.Зад нея няма пазител-сама е, затова и разправата ще е лесна.Дори да осъди страната в Страстбург, сметката я плаща народа.Пито-платено.

Но прангите ще останат.В съзнанието на будните, на непривикналите да живеят в смрад и хавра.Веригите опасват всички ни, стягат ръцете, тежат на нозете и затискат устата.

И се наслагват в душите със страшната сила на възмездието.

Чувате ли грохота му?

ТАНЯ  АНАСТАСОВА