Баба кръщава животните си на политици, Бойко и Мая грухтят край леглото й

 Румен, който ме спаси от крадци е мъжествен като президента, а Лили Иванова беше много приятна – нямаше търпение да грухка, казва жената

Баба кръщава животните си на български политици. Прасенцата й Бойко и Мая спят в кочина насред спалнята на Желка, докато кучето Румен е на своя пост в двора. Пред камерата на Нова телевизия възрастната жена сподели, че те имали характер, подобен на политиците, които са им нещо като кръстници.

„Моя Бойко прилича на премиера. Не иска да отстъпва. Може да го направи само, когато е с добро“, обяснява баба Желка, докато гали прасето си в близост до леглото, на което спи.

Кръстих кучето Румен на президента, защото Радев е симпатичен, държи се като мъж, добавя тя.

Малкият Румен като президент на двора охранява своята стопанка. Веднъж дори я спасил от крадци. Де и Радев да можеше да ни спаси от изедниците!

„Една вечер в 2 часа извиках полицията. Много се изплаших. Румен лаеше. Полицаите като дойдоха, ме питаха как може да съм сама“, споделя възрастната жена.

Всъщност тя не е сама – заобиколена е от своите прасета и песове с имена на политици.

Едва ли баба Желка е чувала за Оруел, но и той е в нейния двор. Както известният в целия свят писател, така и една баба от малко българско село се опитва да казва своята истина във времена на повсеместна лъжа.

За житейските перипетии пръв разказва търсачът на истории в кадър – фотожурналистът Христо Русев.

До скоро къщата на баба Желка не е празна, но преди 9 месеца мъжът й умира от рак. Родена е на фаталната дата 13 февруари. Напук на суеверията носи радост в семейството си, защото е най-малкото от 13 деца. Дъщеря й заедно с едното внуче са емигранти. Ако не бяха животните, баба Желка щеше да е напълно сама.