Въпроси към кмета Димитър Николов от бургазлии

Marin Orloev

Някой може ли да попита кмета и обкръжението му, имат ли намерение скоро да спрат да крадат и да започнат да правят нещо за просперитета на града… Казвам скоро, за да знам дали и аз да се отказвам от тая загиваща държава, както правят повечето млади. А, и още нещо – ако всички ние емигрираме и останат само пенсионери и мангали (не са роми, това са си мръсни цигани–те също предпочитат да са наричани цигани–крадци и убийци), какво ще правят тогава уважаемите народни предатели. От кого ще крадат тогава и цялата тази власт, върху кого ще я упражняват. А чичо ‘митко’ да попита шефчето си- пожарникаря. Мисля, че е крайно време да се замислят над това, защото колкото пари и власт да имат, в една мъртва държава, те ще останат никои.

Mirela Ivanova

Здравейте,
Живях няколко години в Бургас и мисля пак да се върна, защото в сравнение с доста други български градове все още е що годе добър за живеене. И тъй като съм човек с двигателни проблеми, част от въпросите ми към г-н Николов са свързани с проблеми касаещи хора, като мен:
1. Кога Бургас ще има голям и работещ център за рехабилитация и работа с деца и лица с увреждания? Новият център до Чадъра е далеч от това, от което се нуждаят тези хора!
2. Кога ще ремонтирате тротоарите в града и ще премахнете всички автомобили паркирани по тях?
3. Кога ще обявите, че проекта за Интегрирания градски транспорт е пълен провал и кога ще уволните всички, работили по този проект? Проектът така е не успя да постигне това, за което е създаден!
4. Кога ще спрете презастрояването в града и превръщането му в бетонно гето?
5. Кога жителите и гостите на града ще спрат да усещат тези неприятни миризми? От къде идват те? Какво сте предприели, за да ги няма?
6. Кога МБАЛ Бургас ще заприлича на съвременна европейска болница?
7. Каква сума са дълговете на града към банките и към кои банки?
8. Каква е средната заплата на общинските служители в града и кога предвиждате да бъдат увеличени заплатите им?

Rumen Stoev

И аз имам няколко въпроса:
1. Кога институцията отговорна за качеството на въздуха в Бургас ще може да намери източника на миризмите, които се усещат всяка вечер?
2. По какъв начин се приемат и обработват сигналите за замърсяване на въздуха?
3. В какъв срок започват проверките след подаден сигнал? Т.к. замърсяването най често е през нощта, а когато служитилите на РИОСВ тръгнат по проверки всичко вече е чисто. А ние и децата ни сме се нагълтали с отрови докато спим.
4. Защо мобилната станция за измерване на качеството на въздуха стоеще дълго време зад хотел Приморец, където движението на автомобили там е забранено. Това според вас критична точка ли е?
5. Какви мерки сте предприели за да дишаме по чист въздух и да не усещаме вече всички тези миризми?
6. ДО Г-жа Атанасова до кога ще говорите в бъдеще време а не кажете какво сте свършили и какви са резултатите от предприетите мерки?
7. Какви санкции са наложени на Лукойл и Крпношпан през 2018 г.? Приключили ли са административно наказателните преписки, ако има такива? Влезли ли са в сила и в какъв размер са?
8. Защо след проведено интервю във вашия ( г-жа Атанасова) кабинет пред журналисти относно замърсяванията на окислителни езера и НТ Росенец (лагуните, които бяха замърсени с нефтопродукти от резервоарите) беше връчено предизвестие на инж. Кънчева преди необходимия стаж за пенсиониране?

Красимира Иванова

Женя Василева : Ами да попитам и аз : Кой разреши на строителните предприемачи да извършват строителна дейност с тежки и шумни машини в активният летен сезон и да вдигат нетърпим шум и прахоляк в жилищните комплекси??? Или вече Общинската наредба за забрана на строителството през активния летен сезон не е актуална ?!

Петър Марков

Искам да попитам г-н кмета, до кога ще продължаваме да си чупим колите в малките улички в центъра – в частност ул. „Средна гора”? От две години улицата е под всякаква критика, постоянни има пресни следи от моторно масло, в следствие на сдчупени картери. Тези хора нямат ли претенции към общината? За това ли плащаме едни от най-високите данъци в страната?
Въпрос номер 2: Каква е причината да поскъпне годишния стикер за паркиране по местожителство в синята зона, при положение, че паркоместата постоянно намалят, в следствие на новопостроени сгради, на които гаражите им се падат от страната за паркиране.

Galina Toncheva

1. Искам да попитам ще има ли тоалетни по плажната ивица и морска градина, или все още ще пикаем в морето?
2. До кога ще дишаме газовете на Нефтозавода и Кроношпан? 3. На какво основание вдигнахте билетчето за автобус?
4. Ще можем ли да паркираме пред домовете си в комплекс Славейков или пак трябва да ходим в Изгрев за това?

Нено Дипаяров

 

1 Въпрос : Защо вместо да се изграждат паркинги или детски площадки , където има възможност , изникват все нови и нови кооперации и после живущите няма , къде да си паркират колите ?

2. Въпрос : Как така перфектно работещ ГТ , с евро пари се изгради неефективен „ИГТ“ , защото аз лично нищо интегрирано не виждам , на какво основание билета стана от 1 лв , стана 1.50лв
И как с евро пари Бургасбус излиза на загуба ?

3 Въпрос: Къде отиват нашите пари от данъците , които плащаме. Градинки , паркове , детски площадки няма , пълно със сиви кооперации.

Albena Mihova

Бих искала да попитам г-н Николов:
1. Кога ще започнат да работят машините за закупуване на билети и зареждане на карти, разположени на централните спирки;
2. Има ли проект, с който да се разреши наболелия проблем с липсата на места за паркиране около бл.107 и магазин Билла в к-с Славейков?
3. Необходимо ли е всяка година да Ви припомням, че тротоарите от Централна спирка до Мастерхаус, посока ул.Одрин не са почистени и са силно затревени? Обмисля ли се вариант за почистване и на тротоарите пред жилищните блокове, тъй като често това са зони с неуточнена принадлежност, а с голям поток от хора, съответно замърсяване?
4. Какво се случи с назначената от Вас комисия, която трябваше да направи карта на пешеходните пътеки и опасните пътища? Безобразно е шофирането и паркирането в града, а Общината нехае!
5. Докога ще търпим нощното обгазяване от Нефтозавода? Не, не е прекратено. А купуваме и най-скъпия бензин в страната..

Фейсбук