Изборите са менте, ще ги касират ли?

Ще докажем в съда несъответствие между протоколи от изборите и тези, които са публикувани, закани се Мая Манолова. Тя има доказателства, че изборите са менте

Бившият омбудсман Мая Манолова, която загуби безславно изборите за кмет на София, показа в студиото на бТВ нагледни доказателства за изборни манипулации и се закани, че ще ги представи в съда. Тя обяви, че изборите са фалшифицирани от управляващите. Сигурна е, че след като представи в съда доказателствата вотът ще бъде касиран.
Манолова каза в „Тази сутрин“, че ще подаде жалбата в законовия срок. В момента нейния екип анализира изборните протоколи.
„Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали”, обясни тя.
Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие.
„Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко”, каза жената, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.
„Няма да правя партиен проект”, добавя тя.
Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия акумулирана на изборите и „очакването от гражданите да не спирам да дишам във врата на властта”, затова ще създаде „гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности”, която да се бори за честни избори и основните свободи на гражданите.
„Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена”, каза още Мая Манолова.
Има категорични доказателства, че изборите са мента, но тези, от които зависи изборите да бъдат касирани, ще го допуснат ли? Едва ли!