Измама с маски срещу коронавируса, семейство от Бургас олекна с 37 лева

Семейство от Созопол загуби 134 лева заради измама с маски срещу коронавируса. Наивници „спонсорират“ тарикатите и получават колети с боклуци

Семейство от Бургас изгоря с 37 лева заради измама с маски срещу коронавируса.
Млад мъж сподели пред камерата на Нова телевизия, че след напразно търсене в аптеките на средство за предпазване от заразата жена му решила да си опита късмета в сайт за електронна търговия, но попаднала на мошеници. Тя поръчала пакет с 50 маски за еднократна употреба с наложен платеж и платила 37 лева на куриера, когато й доставил колета.
Вместо маски срещу коронавируса в него имало боклуци. „Това е подигравка със страха на хората! Поне пет маски да имаше!“, коментира мъжът.
Покрай истерията с новия коронавирус измамниците трупат пачки, а служителите на реда не си правят труда да ги разкрият, макар че чрез куриерската фирма лесно могат да ги издирят.
Първата жертва на далавераджиите е семейство от Созопол. След като обиколили редица аптеки, хората поръчали онлайн четири кутии с маски, за които платили 134 лева. Когато отворили пакета, установили, че вместо 400 предпазни средства, той е пълен с празни опаковки от кафе и пластмасови закачалки. Оказа се, че по същата схема са измамени и десетки други хора в цялата страна. В капана на мошениците попадна и жена от Пловдив.
„Обявата беше пусната от жена на име Роза Димитрова. Свързах се с нея. Тя веднага ми отговори. В събота получих SMS от куриерската фирма. Взех я, но я отворих чак у дома. Тогава видях, че съм получила една торба с боклуци, а не маски“, разказва Теодора Гешева.
„Свързах се отново с куриерската фирма. От там ми казаха, че могат да спрат наложения платеж, но им трябва номер на жалба, подадена в съответното районно управление. Така и направих. Обещаха ми, че в най-скоро време ще се свържат с мен. Потърсих и жената, но тя ме блокира, а после изтри профила си. По-късно открихме още профили със същата снимка, но с различни имена”, добавя измамената.