Няма спасение за крадливите политици

Вие, които сте днес на власт и в разни партии, ще бъдете преследвани по целия свят за упражнен геноцид над цял един народ, предупреждава Атанас Калев

Няма спасение за крадливите политици, сподели създателят на Фейсбук страницата Национален протест срещу безобразията в България Атанас Калев.

„В Държавата на тъщите, кумовете, баджанаците и сватанаците за всички е обществена тайна как цели фамилии са си разпределили общини и не само това, а обикновено са свързани и с някоя политическа партия. И както всички знаем, политическата сила назначава и местния шериф, и съдия и после чудим ли се още защо цяла България си трае?!“, коментира бунтарят.

„На много от вас им се е искало да бъдат различни, да заявят на глас, че нещата трябва да се променят, но после се замислят за децата си, за работата си, за родителите си и си казват: „За какво ми е да се занимавам да им обяснявам истината на глас, когато те са властта?“. Те държат всичко и така един по един хората започнаха да се примиряват“, добавя Калев.

„И с какво се примирихме? С хора с тъмно минало да са управляващи, да гледаме как корабът потъва, докато се разхождаме по палубата му? Примирихме се и с мълчанието си, и със страха си им отворихме широко пътя да се качват всеки път на спасителните лодки и да плуват в океана, наречен българска политика, докато всеки знаещ и можещ се изнася със скоростта на светлината от България. Примирихме се разни любовници на политици да колят и бесят в медиите. Примирихме се с това политици да уволняват учени, военни, лекари, защото не им мълчали или казвали истината на глас“, коментира създателят на протестната група.

„Примирихме се някакви треторазрядни адвокатки с недоказани дипломи да са в Парламента и да пишат закони, защото били членки на главния член на органа! Примирихме се да не виждаме по – далеч от дисплея на този монитор, на който четете всичко това. И докато сме примирени, те си грабят фамилно, партийно, по роднински и по приятелски, а народът гладува и търпи. Примирен за какво? Защото 250 евро заплата в България не му стигат и за една неделя, но той примиренчески си трае и мълчи“, добавя бунтарят.

„Не знам колко още ще сме примирени, но ми писна да слушам клановете в политиката да ми обясняват, че те били можещи и знаещи! Не сте нито можещи, нито знаещи, а сте само едни далавераджии и крадци и понеже пак ще се обидите, искам да ви попитам къде са инвеститорите от чужбина в България, къде са икономиката и парите?! Няма ги, но за сметка на това си имаме държавни служители в администрацията повече от времето на Тодор Живков, полиция по – голяма от армията ни, агенции и министерства с неясни решения и всичко това, за да се харчат пари“, коментира Калев.

„Когато някой ви извади схемите в целия им блясък и ви хване по бели гащи, вие гордо заявявате, че сте щели да направите комисия?! И, о’ Боже Господи, комисия от разбойници щяла да нищи далаверата на разбойника, а доколкото си спомням, си имаме и специализиран съд или това не беше органът. Сега пак сме щели да борим корупцията с органи и се питам за чий я имаме тогава прокуратурата?!“, добавя протестният лидер.

А да, сетих се, за да направим после комисия и предадем решението в прокуратурата…. Омагьосан кръг, уточнява той.

„Сега, „скъпи“ политици, ще ви кажа нещо лично, понеже виждам, че с новия бюджет ще си гласувате нови 31.5 милиона лева за партийни субсидии или пак същото-по 11 лева на глас. Вече не ми пука дали ще вземате 11 лв. или 111 лв. Не ми пука дали ще манипулирате изборите, дали ще купувате и гласоподаватели, дали ще колите и бесите с вашите фамилии в областите и общините“, признава Калев.

„Не ми пука и как ще раздавате обществените поръчки, също така не ми пука и какви коалиции на безпринципност ще си правите, не защото съм се примирил, а защото всички вие скоро ще сте история. Няколко месеца подред, всеки ден почти, културно ви съветвахме да си ходите, за да не се налага да се намесват разни чужди правителства и прокурори, но уви, вие не усещате какво предстои“, добавя бунтарят.

„Мислите си, че и този път ще преплувате до лодката на спасението. Само че този път не сте познали, защото в България нещата скоро ще са различни и вие, които сте днес на власт и в разни партии, ще бъдете преследвани по целия свят за упражнен геноцид над цял един народ…“, предупреждава той.

„Разбирате ли какво съм написал или ще трябва да потърсите помощ някой да ви го преведе, “ скъпи“ политици – пише точно и ясно, Те, некорумпираните идват за Вас! Нали знаете или поне сте чували, че Европа разполага с отдел, който си търси парите, особено откраднатите през еврофондовете, е дойде време да влязат и в България, но не за да ги консултират вашите кланове, а да разследват сигнали, които ясно доказаха престъпления на политици и фамилиите им от години назад…“, коментира Атанас Калев.

„Този път няма да ви се размине, а сметката ще си я платите сами от всички партии и след това народът ще се осъзнае, че властта не трябва да се дава на мафиоти и хора, практикуващи корупционни практики, а на хора с ясна визия, които мислят само и единствено за България, народа и неговия просперитет“, прогнозира бунтарят.