Хотелиери и ресторантьори от Бургас надяват жълтите жилетки заради НАП

Протестът им е заради новите правила и задължението всички хотелиери и ресторантьори да обновят софтуера си. Протестиращите от Бургас надяват символично жълтите жилетки
Хотелиери и ресторантьори от Бургас надяват жълтите жилетки заради наредба на НАП и задължението да обновят софтуера си. Новите правила, заради които представителите на бранша, готвят протести, трябва да влязат в сила от 31 януари, съобщават Телевизия Bulgaria ON AIR.
Промените целят проверяващите да имат достъп до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна.
Заради новите правила собственици и служители в ресторанти, кафенета и хотели в няколко града се готвят да надянат жълти жилетки и да протестират символично.
Исканията ни не са политически и протестът им е чисто икономически, уточняват протестиращите. Хотелиерите и ресторантьорите настояват за задължителната регистрация на всички, работещи в сферата на туризма, за да бъде изсветлен сивия сектор в бранша, съобщава БНТ. Настояват и за диференциран данък добавена стойност за храни и хранителни продукти в рамките на 5%. Ако исканията им не бъдат чути, следващата седмица готвят ефективни стачни действия.