Цецо се изкара жертва и се разкара от парламента за парлама

Жертва е, но не на Цацаратурата, защото докато на власт са неговите авери, никой няма да смее да го разследва. Все пак, за да не потъне съвсем ГЕРБ, Цецо напусна парламента

Жертва съм, сподели заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Народното събрание. Очаквано той обяви, че поддава оставка като депутат заради АпартаментГейт, но запазва поста си в партията като заместник на вожда и председател на предизборния щаб.
Скандалът с имотите на властта избухна, след като стана ясно, че Цецо си е купил апартамент в столичния квартал „Изток“ на цена, по-ниска от пазарната. По същата причина оставки вече подадоха и министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.
Малко след 13: 00 часа днес Цветанов се прибра от САЩ и още на Летище София обяви, че е взел решение, но не каза какво е то, съобщава Нова телевизия. Последва и среща с премиера, която остана забулена в мълчание къде точно се провежда. Пет часа по-късно дойде развръзката, а с нея и о оставката.
Цветанов отхвърли обвиненията, че се е опитал да прикрие проверка срещу фирма „Артекс” и цитира всички институции, до които е било пратено писмото със сигнала на Инициативния комитет „Лозенец“. След това самият той го е препратил до кмета на София Йорданка Фандъкова по компетентност. „Направил съм това, което се изисква по закон”, каза Цветанов.
„Спазил съм закона и съм направил всичко, което се изисква по закон“, каза той във връзка с обвиненията в лобизъм в полза на сградата на фирма „Артекс“. Според него законът няма никакво отношение към тази сграда. „Жертвата съм аз“, добави той.
Жертва ли е наистина или са жертва балъците, които му верват? Жертва е, но не на Цацаратурата, защото докато на власт са неговите авери, никой няма да посмее да го разследва.