Чиновниците ще прибират годишно по около 12 млрд.лева с увеличението от 10%

Ще направя опит да изясня реално каква усреднена заплата получават чиновниците и по колко трябва да вадим от нашият джоб за да им поддържаме незавидния стандарт на живот…

 

За тези по върховете става въпрос, политическите пиявици. Защото има и нископлатени служители, тънещи в забрава и отчаяние, които не трябва да толкова лесно да слагаме в общият кюп…
Та, както ви стана ясно от предният ми пост, чиновниците ще прибират годишно по около 12 млрд.лева с увеличението от 10%. Днес Министерство на финансите обяви, че армията от щастливци е ни повече , ни по малко от 433 000 .
Т.е., 12 млрд. : 433 хил. = 27 714 лв. за година на чиновник;
или 2309 лв. на месец заплата бруто
или близо 1800 лева чисти всеки месец…
Ама това си е страхотна средна заплата, не мислите ли?
Я колко отличника от вас получават чисти по 1800 лева да вдигнат ръка?
Хайде сега погледнете и втората снимка , на която от Националния статистически институт са показани като извадка на населението колко човека каква заплата вземат.
Всичките чиновници са окупирали върховете по заплащане в държавата…
Е това нормално ли е ми кажете?
Сега ясно ли ви е, че гробарите отглеждат търтей и синекурци на конвеир по високите нива за наша сметка? Защото има чиновнически длъжности с унизително ниски заплати които трябва да бъдат увеличени и то драстично, но това значи че пък има плазмодии с ненормални заплати като компенсация….

Владимир Павлов

Фейсбук

П.П. Едно уточнение – на държавните служители, не им удържат осигуровки