Чичо кмет стана пророк и „видя“ кой ще е кмет след 27 октомври

През ноември бургаският кмет ще се казва Димитър Николов, пророкува пророкът от ГЕРБ. Хората се чудят има ли смисъл да гласуват като е ясен победителят от вота

Кметът на Бургас Димитър Николов може спокойно да си вади хляба като пророк, ако му омръзне кметуването или ако на народът му писне да гласува за него.
На чичо кмет му се наложи днес да влезе в нетипична роля. По време на интервю за Нова телевизия му бе зададен въпроса кой ще е бъдещият кмет на Бургас и без много да умува „пророкът“ Митьо заговори като истински гадател: „Името му е Димитър Николов“.
Той сподели, че вярва и в победата на Йорданка Фандъкова. Според него тя още на първия тур ще срази конкуренцията. Балотажът е излишен. Не така мислят обаче социолозите, които дават дори 8% преднина за Мая Манолова, чиято кандидатура е издигната от Инициативен комитет и се очаква да бъде подкрепена от БСП.
Най-вероятно на 1 ноември нито в Бургас, нито в София ГЕРБерите ще имат повод да празнуват, защото кои ще са бъдещите кметове ще се реши на 3 ноември, когато ще е балотажът. Кой ще е бъдещият кмет ще трябва да решат хората, а не пророците от ГЕРБ, а приказките, че не съществува хипотеза управляващата партия да загуби изборите демотивира електоратът и симпатизантите на чичо кмет може да решат, че е излишно да гласуват като вече е ясен победителят от вота.