Шок за българската мафия: Лаура Кьовеши я погва

 Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на ЕС. От дамата, заради която бяха арестувани и осъдени министри и кметове, трепери политическия елит в България

Добра новина за жадните за справедливост в България! Страшилището за корумпираните министри и кметове Лаура Кьовеши ще бъде новият генерален прокурор на Европейския съюз.

„Смятам, че и нашата група допринесе за избора на Лаура Кьовеши за Главен прокурор на Европейския Съюз и нейната популярност у нас. Надявам се нашата прокуратура да не ни обяви за румънски шпиони. А на всички единомишленници тук пожелавам здраве и много успехи“, сподели във Фесйбук журналистът Владо Беряну.

„Гласуването бе спечелено от кандидатурата на Лаура Кьовеши със 17 гласа от 22-ма гласували посланици. Така за нейното назначение остава само нейната ратификация от Европейския парламент. Последното е формалност, понеже Кьовеши отдавна е единствения кандидат на парламента. Преди 9 месеца обявих, тук, Лаура Кьовеши за бъдещия Главен прокурор на Евросъюза… и познах. Чаените листа никога не лъжат“, сподели Беряну.

Бившият ръководител на Специализираната прокуратура на Румъния получи одобрение от Съвета на Европейския съюз, потвърди бТВ.

За да бъде назначена на поста, трябва да има и официално потвърждение от всички европейски институции. Мандатът на главния прокурор е 7-годишен. Неговата основна задача ще бъде разследването на злоупотреби с европейския бюджет.

„Файнаншъл таймс” припомня, че кандидатурата ѝ беше забавена по-рано през годината. Тогава румънката получи подкрепата на Европейския парламент, но срещна съпротива в лицето на някои европейски страни, включително и от Румъния.

По нейното време бяха арестувани и осъдени министри и кметове в родината ѝ. От желязната лейди треперят всички корумпирани от политическия елит и в България. Нормално е да треперят за бъдещето си всички мафиоти.