Предложили на Мартин Петров да му върнат 10% от парите, източени от сметката му

Звездата на Атлетико (Мадрид), Волфсбург и Манчестър Сити Мартин Петров разказа как 4 милиона лева изчезнаха от банковата му сметка

Известният футболист Мартин Петров е получил предложение от банка да му върен 10% от парите, източени от сметката му. В интервю за „Тази неделя“ по бТВ той разказа как сметката му е изпразнена от бивша служителка на банката. Той не й е дал пълномощно, но тя боравела с банковата му сметка с помощта на фалшив e-mail.

През седмицата беше задържана служителка, която е отклонявала големи суми от сметките на нищо неподозиращите клиенти от сметки на банка. Това се случи в Нова Загора. Подобен случай имаше и преди време в Дулово.

Докато властите разследват точно по какъв начин се е стигнало до подобни обири, един човек застава пред телевизионните зрители по тази тема за първи път – това е футболната звезда Мартин Петров. През 2017 г. се оказа, че близо четири милиона лева, които Мартин Петров е събирал по време на цялата си кариера, са изчезнали от сметката му в голяма банка.

В ефира на bTV бившият играч на ЦСКА, „Сервет“, „Волфсбург“, „Манчестър Сити“ и „Атлетико“ (Мадрид) сподели опасенията си, че бившата му лична банкерка е имала съучастници във финансовата институция. Той разказа също, че е получил предложение да получи 10% от изчезналите пари в замяна на това прерасналият в съдебно дело случай да бъде приключен.

„Датата не си я спомням. Знам, че беше август месец. Влезнах тогава в клон на дотогава уважаваната от мен банка „Уникредит”, така наречена, която смятах за една институция, която е доста широко позната, както в Европа, така в света, славеща се дотогава, поне аз имах доверие, на една доста сериозна банка. Но явно не е било така“, каза известният футболист.

„Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това“, добави той.

„Вкараха ме една в стая, в която ми показаха документи и разписки. Имах отворени още сметки без аз да знам. За съжаление в тези сметки имаше някакви, както се казва, хвърчащи левове“, разказва бившият национал.

„През 2003 г., когато отворих сметката, запознах се с тази служителка и оттогава започнах да работя с банкерката. Тя се грижеше за моите работи. До този ден, когато разбрах, че евентуално вече тя прави тези машинации и измами. Тя не ми е давала никакви поводи за размисъл или за каквото и да е, че може да прави тези мошеничества“, споделя Мартин Петров.

„Тъй като винаги, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ искал отчет за това какво става в сметките ми, тя винаги ми е вадила някакви листи, в които ми показва някакви суми, някакви графици, листи, пише името на банката“, добавя той.

„Не ми е давала поводи да се съмнявам, че тя, едва ли не прави някакви други машинации… До този ден, до когато разбрах, че тя де факто последния ден, от почти една година не е на работа“, разказва футболистът.

„Схемата е била чрез отворени от нея още допълнителни сметки. Да Ви кажа честно и аз загубих начало и край, тъй като доста умело е прехвърляла суми от една в друга сметка. Играла е с фондове. Сключвала е договори с фондове, за които аз не съм знаел и някакви акции. Превеждала е пари на трети лица, като е казвала, че това са някакви хонорари, но това е за мен лъжа“, коментира Петров.

„Тя не може да каже на тези хора, че това са хонорари, тъй като тези пари идват от моята сметка. Значи няма как това да е неин хонорар, при положение, че излизат тези пари от моя сметка и се вижда даже моето име. Но много умело и много добре го е правила и аз съм сигурен, че тя не е била сама“, добавя той.

„Според мен са участвали и други хора в тази машинация и ми е много чудно защо след като се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 човека. Защо точно след този случай, а не преди това? Разбрах, че срещу нея е имало и други, в последните години, сигнали, оплаквания от нея за подозиращи я в такива измами“, заяви Мартин Петров.

„Част от транзакциите, които е правила банкерката, ги е правила чрез умело фалшифициран имейл, на който е моето име, но аз го нямам и не съм го имал никога. Част от транзакциите също ги е правила през този имейл. И сега по този начин се опитваме да докажем, че този имейл не е бил мой последните години. Тя точно чрез този имейл е правила повече от транзакциите“, разкри измаменият футболист.

„Точно така банката, когато тя е нареждала парите, когато не е била вече служител на банката, е разпореждала чрез този имейл. Много е чудно как, след като тя не е била на работа последните 10 месеца, от 2017 г., ноември или октомври, когато са я уволнили, как тя продължава да работи с моите сметки!? Значи има някой друг човек в банката“, коментира той.

„Никога аз не съм ѝ писал пълномощно. Банката сменя този частен банкер, който се грижи за мен и в продължение на 10 месеца не може да ме открият, да ми съобщят лично, че е сменен частният ни банкер. Ами точно преди 2 дни тук, в Испания също ми смениха частния банкер и ми се обадиха лично, че трябва да се явя на място, за да мога първо да се запозная с човека“, разказва звездата на Атлетико (Мадрид), Волфсбург и Манчестър Сити.

Сменят ти човека, който отговаря за твоите пари и не те предупреждават и казват, че в продължение на 10 месеца не могат да ме открият, добавя той.

„Човек сам не може да извършва тези машинации и още повече, когато вече е бил уволнен от банката. Няма как“, заяви Петров.

Той сподели, че не се е чувал с частна банкерка Ирина Аткова. „Доколкото знам, я издирват. Засега нямам никаква информация къде, що и как е. Нямам такива сведения“, сподели футболистът.

„Най ме боли, защото знам как съм изкарал тия пари и какво ми е коствало тези повече от 10 години. Какви лишения са били за мен, за моето семейство, родители, брат и т.н. Значи, аз 10 години ще си троша краката и най-накрая да влизам в някаква схема с някаква, да не казвам каква, да ограбва банката. Ама, извинявайте, сега това е простотия и дивотия, и ако хората вярват на тези работи, ами, сега, техен си проблем“, заяви Мартин Петров.

„Боли, когато хора с чист труд са си изкарали парите и по такъв начин да бъдат ограбени и след това банката да се прави на ощипана. Така че гласност нека да се дава и затова умолявам всички, които са били опарени, ужилени или както искате го наречете, да дават гласност, за да може тези проблеми да се разрешават и истината да излиза наяве“, каза още измаменият спортист.