Престъпността в ромските гета не е предизборна дъвка за мошеници

Неоценима услуга правят “патриотите” на ДПС, като им харизват безплатен ромски вот, но те са две етнически крила на ДС, коментира Радан Кънев

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем и то в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници. Това коментира заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев.

„Проблемът е с едно старо измерение – изолацията, крайната бедност, липсата на образование, здравеопазване и ред, абдикацията на държавата и преотстъпването на държавни функции на местните барони“, сподели той във Фейсбук.

„Проблемът е с едно ново измерение – гнева на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в голяма степен притъпява конфликтите, поне през топлите месеци…), а когато се върнат тук, се сблъскват с „мръсен мангал“ и изобщо прояви на расизъм, които са рядкост или изобщо отсъстват в „другата им държава“ (Англия, Германия, Италия…). Новото измерение е далеч по-опасно и трудно за овладяване“, подчерта Кънев.

„И по двата проблема, властта не прави нищо. И особено нищо не правят „патриотите“, които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на ВМРО и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции срещу „циганската престъпност“ печелят одобрение и популярност“, добави той.

„Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни, като нация и общество. Да не говорим каква неоценима услуга правят в момента “патриотите” на ДПС, като им харизват безплатен ромски вот… Но те са едно, какво да се чудим – две етнически крила на ДС“, коментира Радан Кънев.