Цирк: Глобиха контрольорки от Бургасбус вместо авантаджийка

Жените ще бъдат санкционирани за грубото им поведение към пътничката, каза управителят Петко Драгнев

Глобиха контрольорки от „Бургасбус“ с по една заплата след скандал с пътничка в автобус от градския транспорт, която се опитала да пътува на аванта. Вместо гратисчийката обаче, пострадаха служителките, които са си изпълнявали задълженията.

В интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия, дадено по телефона, управителят на общинския превозвач Петко Драгнев обясни, че двете жени били санкционирани за грубо поведение. От видеозапис, който Димитър Бързилов е публикувал във Фейсбук, обаче се вижда, че служителките са си изпълнявали съвестно задълженията. Те се опитват да обяснят на младата жена, че е длъжна да си плати билета, след като се качва в автобуса и тъй като не го е направила, трябва да бъде глобена с 10 лева. Стига се до бутане, блъскане и викове.

„Жените ще бъдат санкционирани за грубото им поведение към пътничката. Като действия относно нередовния пътник те са си свършили работата, както е по инструктаж”, обясни инж. Драгнев.

„Във всички автобуси в Бургас има монтирани камери. Вчера разгледахме записите. Пътничката е имала възможност да си вземе билет. На кадрите ясно се вижда, че нашата служителка е минала няколко пъти. При качването си обаче гражданката държи чаша с напитка в едната ръка и телефон в другата. Не обръща никакво внимание на колежката, която минава да я таксува“, заяви управителят на „Бургасбус“.

Нашата служителка спира до нея, за да я таксува, но пътничката не реагира на поканата да си купи билет, добавя той.

Оказва се, мила хора, че ако имате телефон, не ви трябва билет. Може да си говорите колкото си искате по него, а ако някоя „нагла“ контрольорка реши да ви вдигне скандал и да ви поиска 10 левчета, да й напомните, че колежките й изгоряха с цяла заплата. С такъв управител, който глобява служителите си, вместо да изисква пътниците да си плащат билетчето, общинският превозвач ще фалира и кметът няма смисъл да мечтае за четвърти мандат!